Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 64
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 108
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 41
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 64
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 108
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 41
Składniki
Brokuły opłukać, gotować 3 minuty w osolonym wrzątku z dodatkiem cukru. Pierś kurczaka umyć, osuszyć, pokroić na kawałki, mocno je podrumienić na oleju. Ryż ugotować na sypko. Cebulę ob-rać, drobno pokroić, czosnek posiekać. Ce-bulę i czosnek podsmażyć na oleju i dodać do ryżu. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami. Wymieszać z mięsem i brokułami, zalać szklanką bulionu, wierzch posypać startym, żółtym serem. Piec ok. 30 minut w temp. 200°C.