Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z wielu hiszpańskich przekąsek podawanych na zimno. Bardzo smaczne ,wyczuwalne wszystkie smaki. Jeśli ktoś lubi troszkę intensywniejszy smak ,można trochę dodać soli do przygotowywanej marynaty. Polecam w upalne dni.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3986
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415602
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2629
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3986
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415602
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2629
Składniki
Łyżeczkę oliwy mieszamy z posiekanym czosnkiem i kuminem. Końce skrzydełek odcinamy i wyrzucamy. Resztę dzielimy na mniejsze kawałki. Małe pałki z kurczaka i skrzydełka płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Mięso obtaczamy w przygotowanej marynacie i odstawiamy do lodówki na 15 min. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180°C. Na patelni rozgrzewamy 3 łyżeczki oliwy i smażymy na niej (partiami) kurczaka na złoty kolor. Mięso przekładamy do brytfanki i pieczemy przez 10-15 min. W tym czasie resztę oliwy mieszamy z pokrojonymi w kostkę pomidorami (bez gniazd nasiennych) ,octem winnym i bazylią. Upieczonego kurczaka przekładamy do ceramicznej miski i mieszamy z dressingiem pomidorowym. Miskę zakrywamy folią spożywczą i wstawiamy na 4 godziny do lodówki. Przystawkę podajemy godzinę od wyciągnięcia z lodówki ,by nabrało temperatury pokojowej. Najlepiej smakuje z bagietką.