Przekąski Przepis na:
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Piersi kurczaka oczyścić z błon, jeśli są podwójne, przeciąć i sprawić. Limonkę umyć, obrać cienko ze skórki i wycisnąć sok. Chili oczyścić, obrać, rozgnieść. Ząbki czosnku obrać, rozgnieść. Filety natrzeć czosnkiem i chili. Skropić połową soku z limonki i sosem sojowym. Odstawić do lodówki na 30 minut. Wiórki kokosowe uprażyć w rondlu na złoty kolor, zalać mlekiem kokosowym. Dodać starty imbir, paski skórki z limonki i kurkumę. Gotować 15 minut. Mąkę ziemniaczaną rozrobić z wodą, wlać do sosu i zagotować. Doprawić solą i sokiem z limonki. Na rozgrzany olej włożyć filety z kurczaka, usmażyć na złoty kolor z obu stron. Na koniec smażenia polać sosem kokosowym i zagotować. Sos można też podać obok w sosjerce.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

RENIA730 07 września 2009Zgłoś do usunięcia
Fantastyczne ! Nareszcie coś nowego. Choć to zdjęcie strrrrasznie profesjonalne.0 Kto głosował? | Odpowiedz

megijc 27 marca 2008Zgłoś do usunięcia
genialnie brzmi ten przepis, uwielbiam takie łączenie smaków :)Idealnie sie składa, ponieważ mam wszystkie potrzebne składniki w lodówce, wiec zabieram sie do gotowania ;)
0 Kto głosował? | Odpowiedz