Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Porcja - 345 kcal
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 184
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 1963
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 289
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29141
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 184
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 1963
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 289
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29141
Składniki
Piersi kurczaka oczyścić z błon, jeśli są podwójne, przeciąć i sprawić. Limonkę umyć, obrać cienko ze skórki i wycisnąć sok. Chili oczyścić, obrać, rozgnieść. Ząbki czosnku obrać, rozgnieść. Filety natrzeć czosnkiem i chili. Skropić połową soku z limonki i sosem sojowym. Odstawić do lodówki na 30 minut. Wiórki kokosowe uprażyć w rondlu na złoty kolor, zalać mlekiem kokosowym. Dodać starty imbir, paski skórki z limonki i kurkumę. Gotować 15 minut. Mąkę ziemniaczaną rozrobić z wodą, wlać do sosu i zagotować. Doprawić solą i sokiem z limonki. Na rozgrzany olej włożyć filety z kurczaka, usmażyć na złoty kolor z obu stron. Na koniec smażenia polać sosem kokosowym i zagotować. Sos można też podać obok w sosjerce.