Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10506
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3153
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2253
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10506
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3153
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2253
Składniki
Piersi kurczaka oczyścić z błon, jeśli są podwójne, przeciąć i sprawić. Limonkę umyć, obrać cienko ze skórki i wycisnąć sok. Chili oczyścić, obrać, rozgnieść. Ząbki czosnku obrać, rozgnieść. Filety natrzeć czosnkiem i chili. Skropić połową soku z limonki i sosem sojowym. Odstawić do lodówki na 30 minut. Wiórki kokosowe uprażyć w rondlu na złoty kolor, zalać mlekiem kokosowym. Dodać starty imbir, paski skórki z limonki i kurkumę. Gotować 15 minut. Mąkę ziemniaczaną rozrobić z wodą, wlać do sosu i zagotować. Doprawić solą i sokiem z limonki. Na rozgrzany olej włożyć filety z kurczaka, usmażyć na złoty kolor z obu stron. Na koniec smażenia polać sosem kokosowym i zagotować. Sos można też podać obok w sosjerce.