Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1182
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4834
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1487
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1182
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4834
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1487
Składniki
Kurki umyć, poodcinać końce nóżek. Większe grzyby przeciąć na pół. Płukać kilkakrotnie. Cebulę umyć, obrać. Pokroić w kostkę. Do garnka wlać olej, masło. Wrzucić cebulę. Zeszklić. Do cebulki dodać umyte i pokrojone grzyby. Podlać kilkoma łyżkami wody. Dusić na wolnym ogniu około 20 minut. Doprawić solą i pieprzem. Pod koniec duszenia dodać śmietanę. Dusić jeszcze kilka minut. Mąkę rozprowadzić zimną wodą. Dodać kilka łyżek sosu, wlać do garnka, mocno mieszając. Całość wymieszać i zagotować. Podawać z pieczywem lub ryżem. Porcja - 245 kcal.