Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zakąska z kurek
Pizzerinki z kabanosem to doskonały pomysł na kolację na ciepło, przekąskę al...
Odsłon: 1621
Tym razem prezentujemy wam przepis na pyszne kaszotto z kaszą bulgur, wołowin...
Odsłon: 925
Pizzerinki z kabanosem to doskonały pomysł na kolację na ciepło, przekąskę al...
Odsłon: 1621
Tym razem prezentujemy wam przepis na pyszne kaszotto z kaszą bulgur, wołowin...
Odsłon: 925
Składniki
Kurki umyć, poodcinać końce nóżek. Większe grzyby przeciąć na pół. Płukać kilkakrotnie. Cebulę umyć, obrać. Pokroić w kostkę. Do garnka wlać olej, masło. Wrzucić cebulę. Zeszklić. Do cebulki dodać umyte i pokrojone grzyby. Podlać kilkoma łyżkami wody. Dusić na wolnym ogniu około 20 minut. Doprawić solą i pieprzem. Pod koniec duszenia dodać śmietanę. Dusić jeszcze kilka minut. Mąkę rozprowadzić zimną wodą. Dodać kilka łyżek sosu, wlać do garnka, mocno mieszając. Całość wymieszać i zagotować. Podawać z pieczywem lub ryżem. Porcja - 245 kcal.