Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14109
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1629
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16081
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6466
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14109
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1629
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16081
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6466
Składniki
Kurki umyć, poodcinać końce nóżek. Większe grzyby przeciąć na pół. Płukać kilkakrotnie. Cebulę umyć, obrać. Pokroić w kostkę. Do garnka wlać olej, masło. Wrzucić cebulę. Zeszklić. Do cebulki dodać umyte i pokrojone grzyby. Podlać kilkoma łyżkami wody. Dusić na wolnym ogniu około 20 minut. Doprawić solą i pieprzem. Pod koniec duszenia dodać śmietanę. Dusić jeszcze kilka minut. Mąkę rozprowadzić zimną wodą. Dodać kilka łyżek sosu, wlać do garnka, mocno mieszając. Całość wymieszać i zagotować. Podawać z pieczywem lub ryżem. Porcja - 245 kcal.