Przekąski Przepis na:
> 6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
kuskus zalać wrzątkiem, dodać sól, pieprz, albo wegetę (ja czasami dodaje pół kostki rosołowej)
boczniaki pociąć na 1 cm paski, doprawić solą i pieprzem, wrzucić na patelnie, smażyć aż się zrobią rumiane
mała cukinie (nie obierać ze skóry) pokroić w kostkę
wymieszać wszystkie składniki, można dodać łyżkę majonezu albo jogurtu, ale niekoniecznie wyśmienite jako dodatek do mięsa z grila
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

tota 20 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
sprobuj, to tylko pomysl :-)dla mnie ta cukinia ewentualnie ogorek, lamia konsystencje tej salatki, chrupia :-)
0 Kto głosował? | Odpowiedz

patrusia84 20 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Mniam mniam.... Kocham boczniaki!!! Ja bym podsmażyła cukinie razem z boczniakiami, żeby miała "podobną konsystencję" jak grzyby. Na pewno zagości w moim jadłospisie.0 Kto głosował? | Odpowiedz

tota 06 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
surowa cukinia, zamiast cukini mozna dac zielonego ogorka (tylko te czesci twarde, zez pestek)0 Kto głosował? | Odpowiedz

agaml 06 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
widac na zdjeciu, ze cukinie sa surowe:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

joanna13204 06 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
Witam,lubie dania z boczniakami,więc chciałam zapytac o cukinie...co z nią, ma byc surowa czy podsmażona?0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 26 maja 2010Zgłoś do usunięcia
Ślicznie podane :)0 Kto głosował? | Odpowiedz