Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak dla mnie bardziej aromatyczna i wyrazista niż tradycyjna robiona na ziarnach pszenicy.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1341
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1799
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 277
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 599
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1341
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1799
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 277
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 599
Składniki
Rodzynki zalać koniakiem i odstawić do nasączenia przez całą noc. Po czym odsączyć. Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić i ostudzić. Mak opłukać, sparzyć wrzątkiem, odsączyć i zemleć w maszynce 2 lub 3 razy. Połączyć z pęczakiem, miodem oraz z cukrem pudrem i ekstraktem migdałowym. Dodać posiekane bakalie. Wymieszać ze śmietanką i wstawić na kilka godzin do lodówki. Rada: Aby kutia nie była mdła w smaku rodzynki nasączamy alkoholem. Wtedy staje się ona bardziej wyrazista. Nie musi to być koniak. Możemy dodać inny alkohol, który akurat mamy, np. brandy, pigwówkę, wiśniówkę...