Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kwiaty dyni w cieście naleśnikowym to przysmak dawnych lat. Na taki przysmak mogą sobie pozwolić dzisiaj właściciele ogrodów i działek, którzy hodują dynię. Smażone kwiaty dyni smakują przyjemnie i słodkawo. Smak nadaje im ciasto naleśnikowe. Można je doprawić w dowolny sposób, tak jak lubimy, polecam!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Z podanych składników zrobić ciasto naleśnikowe. Zmiksować dokładnie mleko z mąką, olejem, jajkiem i szczyptą cukru. Powinno wyjść nie za gęste i nie za wodniste. Do ciasta naleśnikowego dodać ser żółty starty na małych oczkach, wymieszać.
Umyte kwiaty zanurzać w cieście trzymając je nad pojemnikiem z ciastem aby nadmiar ciasta spłynął. Tak przygotowane kwiaty kłaść na rozgrzaną patelnię z tłuszczem i smażyć na rumiano z obu stron. Po usmażeniu układać kwiaty na papierowym ręczniku by odsączyć nadmiar tłuszczu. Podawać na ciepło, ponieważ takie smakują o wiele lepiej niż na zimno. Smacznego!