Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kwiaty dyni w cieście naleśnikowym to przysmak dawnych lat. Na taki przysmak mogą sobie pozwolić dzisiaj właściciele ogrodów i działek, którzy hodują dynię. Smażone kwiaty dyni smakują przyjemnie i słodkawo. Smak nadaje im ciasto naleśnikowe. Można je doprawić w dowolny sposób, tak jak lubimy, polecam!
Idealne na szybką przekąskę, łatwo się je robi, a smakują wybornie. Są chrupi...
Odsłon: 1036
Jak smakują smażone kwiaty cukinii? Z pewnością zupełnie inaczej niż wszystko...
Odsłon: 207
Składniki
Z podanych składników zrobić ciasto naleśnikowe. Zmiksować dokładnie mleko z mąką, olejem, jajkiem i szczyptą cukru. Powinno wyjść nie za gęste i nie za wodniste. Do ciasta naleśnikowego dodać ser żółty starty na małych oczkach, wymieszać.
Umyte kwiaty zanurzać w cieście trzymając je nad pojemnikiem z ciastem aby nadmiar ciasta spłynął. Tak przygotowane kwiaty kłaść na rozgrzaną patelnię z tłuszczem i smażyć na rumiano z obu stron. Po usmażeniu układać kwiaty na papierowym ręczniku by odsączyć nadmiar tłuszczu. Podawać na ciepło, ponieważ takie smakują o wiele lepiej niż na zimno. Smacznego!
Przepisy Przekąski
Przekąski
Mój imprezowy stół.
Przekąski
Wielkanocna babka z kuskusu na zielono, z kremem chrzanowym i kolorowymi jajkami przepiórki
Przekąski
Wielkanocne babeczki z kremem chrzanowym i różowymi jajeczkami
Przekąski
Schab w galarecie
Mój imprezowy stół.
Mój imprezowy stół. Może będzie dla Ciebie inspiracją. Dużo fajnych przekąsek...
Odsłon: 1178
Wielkanocna babka z kuskusu na zielono, z kremem chrzanowym i kolorowymi jajkami przepiórki
Taka babka z pewnością wyglądem na stole wielkanocnym będzie się wyróżniała i...
Odsłon: 323