Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kwiaty dyni w cieście naleśnikowym to przysmak dawnych lat. Na taki przysmak mogą sobie pozwolić dzisiaj właściciele ogrodów i działek, którzy hodują dynię. Smażone kwiaty dyni smakują przyjemnie i słodkawo. Smak nadaje im ciasto naleśnikowe. Można je doprawić w dowolny sposób, tak jak lubimy, polecam!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8002
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 346
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3445
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 625
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8002
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 346
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3445
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 625
Składniki
Z podanych składników zrobić ciasto naleśnikowe. Zmiksować dokładnie mleko z mąką, olejem, jajkiem i szczyptą cukru. Powinno wyjść nie za gęste i nie za wodniste. Do ciasta naleśnikowego dodać ser żółty starty na małych oczkach, wymieszać.
Umyte kwiaty zanurzać w cieście trzymając je nad pojemnikiem z ciastem aby nadmiar ciasta spłynął. Tak przygotowane kwiaty kłaść na rozgrzaną patelnię z tłuszczem i smażyć na rumiano z obu stron. Po usmażeniu układać kwiaty na papierowym ręczniku by odsączyć nadmiar tłuszczu. Podawać na ciepło, ponieważ takie smakują o wiele lepiej niż na zimno. Smacznego!