Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny gulasz przy niedużym nakładzie sił i kosztów.
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 697
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 187
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 697
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 187
Składniki
Cebulę obrać i pokroić w cienkie półkrążki, a białą część pora - w talarki. Z papryki wyciąć gniazdo nasienne, strąk pokroić w średniej grubości kostkę. W niedużym rondlu rozgrzać olej, włożyć cebulę i por, dodać 2 łyżki gorącej wody i smażyć około 5 minut. Przez cały czas mieszać.
Dodać paprykę, wlać pół szklanki gorącej wody, wsypać "Warzywko". Gotować pod przykryciem na małym ogniu. Po 8-10 minutach dodać obraną ze skórki i pokrojoną w kostkę kiełbasę. Gotować jeszcze 5 minut. Gulasz można podawać z krótkim makaronem albo z białym pieczywem.