Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie cukinię ? Ja osobiście uwielbiam pod każdą postacią a że zaczął się sezon na cukinię to można z tego warzywa wyczarować cuda i przygotować to co lubimy ja dziś proponuję leczo według mojego gustu ponieważ u mnie za bardzo nie lubią papryki więc przygotowałam inną wersję
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 435
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2249
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38660
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1353
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 435
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2249
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38660
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1353
Składniki
Na początek przygotować warzywa i kiełbasę, cukinię umyć i usunąć gniazdo nasienne jeśli większe są pestki pokroić ją w grubszą kostkę, cebulę również pokroić w kostkę, pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki a nóżki pieczarki w kółeczka, kiełbasę pokroić w plasterki dowolnej grubości. Na głęboką patelnię lub do garnka wlać olej dodać cebulę i podsmażyć ja na rumiany kolor następnie dodać cukinię i podsmażyć ją na średnim ogniu do zmiany koloru
Jak już podczas smażenia cukinia się zeszkliła dodać przygotowane pieczarki, podsmażyć a następnie posolić i posypać pieprzem smażąc dodać pięćdziesiąt ml wody i nadal smażyć do zmiany koloru pieczarek, po tym czasie dodać warzywa na patelnię i dalej smażyć na średnim ogniu do miękkości warzyw
W trakcie duszenia się cukinii z pieczarkami i warzywami brokuł podzielić na mniejsze części a następnie dodać czosnek drobno pokrojony, liść laurowy, ziela angielskie oraz pieprz ziołowy i suszony lubczyk. Jak już całość ładnie jest podsmażona i warzywa są miękkie dodać kiełbasę wlać kolejne pięćdziesiąt ml wody i nadal smażyć do wyparowania dodanej wody można doprawić jeszcze solą według swego smaku
Jak już mamy wszystko ładnie podsmażone dodać cały koncentrat pomidorowy wlać ostatnie sto ml wody i chwilę pod przykryciem poddusić na wolnym ogniu, następnie zdjąć pokrywkę i nadal smażąc i mieszając podsmażyć na średnim ogniu do czasu aż wyparuje dolana woda a leczo będzie gęstawe
Tak przygotowane danie warzywne z kiełbasą zjedzą duzi i mali, świetny pomysł na ukrycie warzyw przed niejadkami. Moje leczo podałam z chlebem razowym lecz można je zajadać z białym chlebem jak również z bułką decyzja należy do państwa kto z czym będzie jadł