Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie w przygotowaniu i zdrowe babeczki. Najlepsze do kawy bądź herbaty
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 287
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 287
Składniki
W misce mieszamy jajka, mąkę, proszek do pieczenia i mleko. Dodajemy garść nasion Chia, startą skórkę z limonki i pomarańczy. Doprawiamy do smaku miodem i cynamonem.
Formę wykładamy papilotkami. Na dnie układamy po 2 plasterki banana i jabłka, dodajemy pokrojone orzechy i zalewamy naszym ciastem do przykrycia
Następnie układamy po plasterku banana i staramy się ustawić kawałki jabłka w pionie.
Wlewamy następną porcję ciasta.
Posypujemy nasionami i na środku układamy jedną żurawinę.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec ok 20 min. Smacznego