Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, zielone i wyraziste w smaku, gorąco polecam.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2494
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 127
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 176
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 743
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2494
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 127
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 176
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 743
Składniki
Kilka mniejszych nie obieranych ogórków ścieramy na grubych oczkach tarki. Jeśli mamy większe ogórki ścieramy tylko boki, środek z ziarenkami odkładamy. Ogórki posypujemy solą i gdy puszczą sok odlewamy. Do lekko odciśniętych ogórków ścieramy paprykę i połowę przygotowanej cebuli, pozostałą siekamy. Dodajemy przeciśnięty czosnek, jajko, mieszamy, potem dodajemy mąkę i przyprawy.
Masa nie powinna być za gęsta. Placki smażymy kilka minut na suchej patelni i niewielkim ogniu. Pyszne na ciepło i zimno.