Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, zielone i wyraziste w smaku, gorąco polecam.
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17403
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1087
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6264
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 584
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17403
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1087
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6264
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 584
Składniki
Kilka mniejszych nie obieranych ogórków ścieramy na grubych oczkach tarki. Jeśli mamy większe ogórki ścieramy tylko boki, środek z ziarenkami odkładamy. Ogórki posypujemy solą i gdy puszczą sok odlewamy. Do lekko odciśniętych ogórków ścieramy paprykę i połowę przygotowanej cebuli, pozostałą siekamy. Dodajemy przeciśnięty czosnek, jajko, mieszamy, potem dodajemy mąkę i przyprawy.
Masa nie powinna być za gęsta. Placki smażymy kilka minut na suchej patelni i niewielkim ogniu. Pyszne na ciepło i zimno.