Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i zdrowa tarta, pokryta warstwą twarozku zmieszanego z cytryna i parmezanem, dzieki czemu ciasto ma kremowa konsystencje, pasujaca doskonale do swiezych zielonych warzyw i prosciutto. Brokuły i groszek sa bardzo krótko smazone z czosnkiem na oliwie z oliwek, a pozostale skladniki sa ulozone na wierzchu, w tym miedzy innymi pedy grochu cukrowego, malo znane jeszcze w Polsce, ale dostepne. Posiadaja slodki smak, sa soczyste, maja wschechstronne zastosowanie w kuchni i zawieraja mnóstwo przyswajalnych skladników odzywczych. Szynka parmenska i krem balsamiczny dodaja calej potrawie niepowtarzalnego smaku.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22628
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14952
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4729
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44760
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 649
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 687
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22628
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14952
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4729
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44760
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 649
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 687
Składniki
Rozgrzac piekarnik do 200 ° C. W misce wymieszac ser, parmezan, sok i skórke cytrynowa, sól i pieprz. Rozwinac ciasto i umiescic na blasze wyłozonej papierem do pieczenia lub na silikonowej macie. Naciac linie wzdluz krawedzi ciasta - około 2-3 cm od krawedzi. Nakluc srodek ciasta kilka razy widelcem, posmarowac masa twarogowa starajac sie nie przekroczyc linii naciecia. . Krawedz ciasta wysmarowac roztrzepanym jajkiem.. Piec ok. 15-20 minut, do uzyskania zlotego koloru. Podczas pieczenia ciasta rozgrzac olej na patelni, dodac czosnek, groszek, brokuły i szczypte soli i pieprzu, smazyc na srednim ogniu przez 3 minuty, mieszajac kilka razy razy, az zmiekna.
Wyjac ciasto z piekarnika i ostroznie umiescic na talerzu lub tacy. Na wierzchu miescic brokuły i groszek, nastepnie pędy grochu, rzodkiewki, dymke i fete. Rozdrobnic plastry szynki i na wierzchu ulozyc liscie bazylii i tymianku.
Podac z kremem balsamicznym. Jesli chcemy zrobic wlasny krem, nalezy gotowac 1/4 szklanki octu balsamicznego z 3 lyzkami cukru tzrcinowego przez ok. 5 minut i ostudzic przed podaniem.