Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Letnie roladki to świetny pomysł na apetizer czy przekąskę imprezową. Sprawdzi się także jako szybkie śniadanie czy kolacja, szczególnie dla niejadków. To nic innego jak placek tortilli pełen letnich i aromatycznych warzyw, sklejonych ze sobą serkiem. Całość wygląda bardzo efektownie i bije rekordy popularności na każdym rodzinnym wydarzeniu, podczas Sylwestra czy karnawału. Na przygotowanie tej przekąski wystarczy kilka minut i tyle samo potrzeba, by wszystkie roladki zniknęły z talerzy.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22360
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14018
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4364
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43351
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 538
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 476
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22360
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14018
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4364
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43351
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 538
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 476
Składniki
Ogórki i pomidory umyj i pokrój w drobną kostkę. Przenieś je na sitko i posyp solą. Zostaw warzywa na ok. 15 minut, by nadmiar wody ściekł. Liście sałaty umyj i rozerwij w dłoniach.
Placki tortilli posmaruj cienką warstwą serka topionego. Możesz też użyć ormiańskiego lawasza lub tureckiego lahmacuna.
Na placki rozłóż równomiernie sałatę, pomidory i ogórki. Zwiń tortille w ciasne ruloniki. Wzdłuż, co ok. 2-3 cm powbijaj wykałaczki, które przytrzymają wszystkie składniki na miejscu.
Przed podaniem letnich roladek, pokrój je ostrym nożem, by wykałaczki znajdowały się w centralnej części przekąski. Udekoruj danie liśćmi natki pietruszki.