Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przystawka, która może mieć bardzo różne nadzienie. Może takie jak zaproponowałem, ale można tez z twarożkiem i orzeszkami piniowymi, albo kozi serem i jabłkami, a można też z ratatouille.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 225
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34805
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 187
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 225
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34805
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 187
Składniki
Rodzynki namoczyłem w letniej wodzie przez 30 minut. Piętki cykorii odkroiłem, rozdzieliłem liście. Wybrałem 24 największe, dokładnie umyłem. Mięso usmażyłem na patelni ( ok. 15 minut ). Pokroiłem w 1-centymetrową kostkę. Wymieszałem z rodzynkami i serkiem. Umyłem szczypiorek, drobno pokroiłem. Przygotowałem sos. Wymieszałem ocet winny, olej, szczypiorek i paprykę w proszku. Doprawiłem lekko solą i pieprzem. Na półmisku rozłożyłem liście cykorii wypełnione nadzieniem, polałem sosem.