Do góry

Przekąski Przepis na:

Łódeczki ziemniaczane pieczone bez tłuszczu

Łódeczki ziemniaczane pieczone bez tłuszczu

Autor:

Przepisów i artykułów: 950 Ocena: 25238

Dodano:

Odsłon: 37476

Propozycja na ziemniaczane łódeczki pieczone w białku z dodatkiem aromatycznego oregano. Wszystko bez dodatku oleju.

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w "łódeczki".

    Białko ubijamy za pomocą miksera wraz ze szczyptą soli.

    Do "białkowej pianki" dodajemy suszone oregano i obtaczamy tym dokładnie nasze łódeczki.

    Następnie ziemniaczki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy solą oraz pieprzem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Pieczemy około 50 minut.

    Życzę smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

aaasikkk 23 sierpnia 2014 No proszę, pianka białkowa zamiast oleju - bardzo interesujący pomysł na pieczone ziemniaki.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewus71 18 sierpnia 2014 Ziemniaki, bardzo lubię w białku jeszcze nie piekłam ale czas wypróbować
Będą ,na pewno bardzo smaczne i nie tak kaloryczne ))))

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 17 sierpnia 2014 ciekawy przepis :-), na pewno wypróbuję, bardzo lubię ziemniaki w każdej postaci :-)

8 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń