Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sumie miała być karkówka, bo jakoś smaczniejsza…jednak w sklepie nie było, a w marketach staramy się jak najmniej mięsiwa kupować, więc wypadło na łopatkę. Wyszła przepyszna, delikatna, soczysta i takie tam peany…jednak całkiem na serio <3 O dziwo mieliśmy zamrozić jak coś zostanie, tak po prostu na bigos…ale zostało nic. No i dobrze! Bo zamrażarka znowu nam się zapełniła. Właśnie jesteśmy w trakcie wyjmowania wszystkiego z jej szuflad. Testujcie, próbujcie i modyfikujcie ;) To propozycja, nie dyktando ;)
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29175
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1613
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 129
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18477
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 623
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29175
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1613
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 129
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18477
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 623
Składniki
Łopatkę myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Majonez mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Nacieramy nim mięso, związujemy sznurkiem w kulkę i wstawiamy do lodówki na 24 godziny. Pieczemy w 200°C przez 80 min. Pamiętajcie, każde 10 dag to 10 minut. Więc jak macie 2 kg to 120 min ;) i takie tam Studzimy w piekarniku.