Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sumie miała być karkówka, bo jakoś smaczniejsza…jednak w sklepie nie było, a w marketach staramy się jak najmniej mięsiwa kupować, więc wypadło na łopatkę. Wyszła przepyszna, delikatna, soczysta i takie tam peany…jednak całkiem na serio <3 O dziwo mieliśmy zamrozić jak coś zostanie, tak po prostu na bigos…ale zostało nic. No i dobrze! Bo zamrażarka znowu nam się zapełniła. Właśnie jesteśmy w trakcie wyjmowania wszystkiego z jej szuflad. Testujcie, próbujcie i modyfikujcie ;) To propozycja, nie dyktando ;)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Łopatkę myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Majonez mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Nacieramy nim mięso, związujemy sznurkiem w kulkę i wstawiamy do lodówki na 24 godziny. Pieczemy w 200°C przez 80 min. Pamiętajcie, każde 10 dag to 10 minut. Więc jak macie 2 kg to 120 min ;) i takie tam Studzimy w piekarniku.