Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo smaczne kluseczki serowe, podane ze śmietaną, cukrem i cynam...
Odsłon: 190
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 30
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 43
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 26
Szybkie i bardzo smaczne kluseczki serowe, podane ze śmietaną, cukrem i cynam...
Odsłon: 190
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 30
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 43
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 26
Składniki
Łososia pokroiłem na 4 mniejsze filety. Każdy oprószyłem curry i pieprzem , skropiłem oliwą i lekko wtarłem w filety. Odstawiłem . Sos : truskawki , mango , szalotki , starty imbir sok z limonki , miód , pastę sambal oelek , kolendrę , olej sezamowy połączyłem . Delikatnie wymieszałem , doprawiłem solą i pieprzem. Odstawiłem na 15 minut ,aby smaki i aromaty się połączyły/ Rozgrzałem patelnie grillową z rowkowanym dnem , włożyłem filety z łososia. Smażyłem 3 minuty do zrumienienia , odwróciłem ja na drugą stronę . Smażyłem 2 minuty , zdjąłem z ognia . odstawiłem na 5 minut. Podałem na ogrzanym talerzu z porcją owocowej salsy. Można podać z ryżem ugotowanym na sypko.