Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47759
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165629
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 407
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 105
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47759
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165629
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 407
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 105
Składniki
Łososia pokroiłem na 4 mniejsze filety. Każdy oprószyłem curry i pieprzem , skropiłem oliwą i lekko wtarłem w filety. Odstawiłem . Sos : truskawki , mango , szalotki , starty imbir sok z limonki , miód , pastę sambal oelek , kolendrę , olej sezamowy połączyłem . Delikatnie wymieszałem , doprawiłem solą i pieprzem. Odstawiłem na 15 minut ,aby smaki i aromaty się połączyły/ Rozgrzałem patelnie grillową z rowkowanym dnem , włożyłem filety z łososia. Smażyłem 3 minuty do zrumienienia , odwróciłem ja na drugą stronę . Smażyłem 2 minuty , zdjąłem z ognia . odstawiłem na 5 minut. Podałem na ogrzanym talerzu z porcją owocowej salsy. Można podać z ryżem ugotowanym na sypko.