Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14064
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1619
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15997
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6442
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14064
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1619
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15997
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6442
Składniki
Łososia pokroiłem na 4 mniejsze filety. Każdy oprószyłem curry i pieprzem , skropiłem oliwą i lekko wtarłem w filety. Odstawiłem . Sos : truskawki , mango , szalotki , starty imbir sok z limonki , miód , pastę sambal oelek , kolendrę , olej sezamowy połączyłem . Delikatnie wymieszałem , doprawiłem solą i pieprzem. Odstawiłem na 15 minut ,aby smaki i aromaty się połączyły/ Rozgrzałem patelnie grillową z rowkowanym dnem , włożyłem filety z łososia. Smażyłem 3 minuty do zrumienienia , odwróciłem ja na drugą stronę . Smażyłem 2 minuty , zdjąłem z ognia . odstawiłem na 5 minut. Podałem na ogrzanym talerzu z porcją owocowej salsy. Można podać z ryżem ugotowanym na sypko.