Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łosoś jest bardzo smaczny w każdej postaci. Moja propozycja to łosoś marynowany podany na surowo. Wspaniała przystawka na świąteczny stół i nie tylko. Prosty w przygotowaniu ale trzeba uzbroić się w cierpliwość. Warto jednak poczekać. Smak wynagrodzi nam wszystko.
Propozycja na soczystego łososia, marynowanego w miodzie pitnym. Rybka tak pr...
Odsłon: 4686
Marynowany losos wlasnego wyrobu smakuje o wiele lepiej niz kupowany w...
Odsłon: 1192
Kaczka Magdy Gessler charakteryzuje się chrupiącą i złocistą skórką oraz niez...
Odsłon: 10442
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 313
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 313
Składniki
Filet oczyścić z łusek , umyć i dokładnie wytrzeć. Do szklanego naczynia wkładamy rybę skórą do dołu.
Do miseczki wsypujemy sól, cukier i pieprz oraz koperek (najlepiej świeży ale można użyć też mrożonego) . Wszystko razem mieszamy i posypujemy łososia. Naczynie przykrywamy folią aluminiową wstawiamy do lodówki na 24 godz. Po tym czasie osączamy filet z płynu i ponownie do lodówki na kolejne 24 godz. Tak samo postępujemy jeszcze 2 razy.
Po 3 dniach zeskrobujemy nożem przyprawy. Podajemy pokrojony na cienkie plastry i skropiony sokiem z cytryny z pieczywem i np. zieloną sałatą. Dekorujemy plasterkami cytryny i gałązkami kopru.
Tak przygotowaną rybę można przechowywać w lodówce do 10 dni. Na zdjęciu łosoś w trakcie procesu marynowania. Jak tylko będzie gotowy dodam nowe zdjęcia
Przepisy Przekąski
Przekąski
Panierowane jajka z farszem
Przekąski
Bruschetta ze szpinakiem
Przekąski
Mój imprezowy stół.
Przekąski
Wielkanocna babka z kuskusu na zielono, z kremem chrzanowym i kolorowymi jajkami przepiórki
Panierowane jajka z farszem
Niezwykłe jajka z farszem. Po ugotowaniu panieruje się je w bułce tartej i sm...
Odsłon: 17
Bruschetta ze szpinakiem
Moja propozycja na pyszne i szybkie śniadanie, kolację lub przekąskę imprezow...
Odsłon: 597