Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Porcja - 450 kcal
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 130
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1825
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14488
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19561
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 130
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1825
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14488
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19561
Składniki
Filety umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Skropić sokiem z cytryny, polać dwiema łyżkami oliwy. Odstawić do lodówki na 30 minut. Szalotki obrać, pokroić. Fileciki z sardeli przetrzeć przez sito. Rozetrzeć na pastę z miękkim masłem. Pieczarki umyć, oczyścić, pokroić w plasterki. Filety z łososia ułożyć w natłuszczonej i posypanej tartą bułką formie do pieczenia. Posmarować masłem sardelowym, obłożyć szalotkami i pieczarkami. Piec około 30 minut w temp. 200oC, często polewając sosem.