Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Porcja - 450 kcal
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8728
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7420
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5072
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328135
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8728
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7420
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5072
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328135
Składniki
Filety umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Skropić sokiem z cytryny, polać dwiema łyżkami oliwy. Odstawić do lodówki na 30 minut. Szalotki obrać, pokroić. Fileciki z sardeli przetrzeć przez sito. Rozetrzeć na pastę z miękkim masłem. Pieczarki umyć, oczyścić, pokroić w plasterki. Filety z łososia ułożyć w natłuszczonej i posypanej tartą bułką formie do pieczenia. Posmarować masłem sardelowym, obłożyć szalotkami i pieczarkami. Piec około 30 minut w temp. 200oC, często polewając sosem.