Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4083
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416016
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2748
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4083
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416016
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2748
Składniki
Warzywa zalać 1,5 l wody,dodać przyprawy i gotować na wolnym ogniu 40 min. Następnie dodać obraną,pokrojoną w grube krążki i zarumienioną na maśle cebulę i gotować jeszcze pół godziny. Przecedzić i doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać żelatynę rozrobioną w gorącej wodzie,dobrze wymieszać. Marchew pokroić w kostkę. Łososia zagotować na parze. Do salaterek dać po porcji łososia,trochę marchwi i groszku,zalać bulionem,odstawić do lodówki do zestalenia.