Do góry

Przekąski Przepis na:

Łosoś z awokado

Łosoś z awokado

Autor:

Przepisów i artykułów: 142 Ocena: 2556

Dodano:

Odsłon: 1263

prosta i efektowna przystawka, idealna dla niespodziewanych gości, według pomysłu Ani

Składniki

  • łosoś wędzony w plastrach - 300 g
  • cytryna - 1 szt.
  • chrzan tarty - 180 g (1 słoiczek)
  • awokado - 1 szt.
  • kapary - 100 g (1 słoiczek)
  • czerwona cebula - 1 szt.
  • koperek - 1 pęczek
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Łosoś z awokado

Przygotowanie

  1. plastry łososia rozkładamy równomiernie na półmisku

  2. z cytryny wyciskamy sok i rozlewamy na płaty łososia

  3. teraz równomiernie smarujemy rybę chrzanem

  4. awokado obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, rozkładamy na warstwie chrzanu

  5. kapary odsączamy z zalewy, układamy na awokado

  6. czerwoną cebulę bardzo drobno siekamy i układamy z niej następną warstwę

  7. całość posypujemy drobno posiekanym koperkiem i gotowe, podajemy z bagietką, smacznego ;-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń