Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapomniany przepis na smaczne placki.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 729
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 90
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 729
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 90
Składniki
Wykonanie: Kabaczka obrać ze skórki, usunąć miąższ z pestkami zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ziemniaki zaś obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach i dobrze odcisnąć powstały sok. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na łyżce oleju i połączyć dokładnie z ugotowanymi ziemniakami. Następnie połączyć z kabaczkiem, startymi ziemniakami, jajkami, przyprawić do smaku i dokładnie wyrobić masę (gdy masa będzie za rzadka dodać bułki tartej)Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju małe placuszki z obu stron na złoto. Super smakują podane z pikantnym sosem. SMACZNEGO.