Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapomniany przepis na smaczne placki.
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 985
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7222
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 985
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7222
Składniki
Wykonanie: Kabaczka obrać ze skórki, usunąć miąższ z pestkami zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ziemniaki zaś obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach i dobrze odcisnąć powstały sok. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na łyżce oleju i połączyć dokładnie z ugotowanymi ziemniakami. Następnie połączyć z kabaczkiem, startymi ziemniakami, jajkami, przyprawić do smaku i dokładnie wyrobić masę (gdy masa będzie za rzadka dodać bułki tartej)Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju małe placuszki z obu stron na złoto. Super smakują podane z pikantnym sosem. SMACZNEGO.