Do góry

Przekąski Przepis na:

Mac&Cheese Muffin

MacCheese Muffin

Autor:

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 71

Dodano:

Odsłon: 194

Przepyszne, delikatne, czekoladowe, z posmakiem malin. Pojawiają się i od razu znikają. Czekoladowe muffinki z dodatkiem malin bo o nich tutaj mowa…. zaraz zaraz zostawmy na chwilę te czekoladowe słodkości. Przyjrzyjmy sie tylko stwierdzeniu „Pojawiają się i od razu znikają”. Biorę pod lupę mac & cheese. Jeżeli mamy zastosować powyższą zasadę nie pozostaje nic innego, jak foremki do muffinek wypełnić po brzegi amerykańskim specjałem. Przyjrzyjcie sie temu….

Składniki

  • 300 dag makaronu kolanko`
  • 250 dag sera goudy
  • 50 g serka topionego
  • jajko
  • 8 plasterków salami
  • 1 łyżka papryk jalapeño w zalewie
  • Pieprz
  • Sól
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Mac&Cheese Muffin

Przygotowanie

  1. Przygotujcie sobie makaron najlepiej wersja kolanko. Gotujecie zgodnie z instrukcja na opakowaniu (ani mniej ani więcej).Ugotowany i odcedzony makaron wraca z powrotem do garnka. (Niech Was … broni przelewać makaron zimną wodą). Dorzucacie do samotnego gorącego makaronu troszkę masła i pół kostki serka topionego ( np. pieczarkowego). Energicznie mieszacie żeby przyspieszyć rozpuszczenie się składników. Tutaj przychodzi czas na dodanie starego sera gouda (albo innego, jaki macie pod ręką ), i tak jak w przypadku masła i serka mieszacie w prawo, pamiętając o dodaniu jeszcze jajka, mleka, pokrojonego drobno salami i posiekanych papryczek jalapeño. Gdy wszystkie składniki są już ze sobą wymieszane doprawiacie zmielonym pieprzem i przekładacie do foremek na muffinki. Pieczecie na 180 stopni przez około 20-25 min. Nie zapomnijcie przed włożeniem do piekarnika posypać startym serem. Spożywać najlepiej na ciepło. Smacznego!!!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń