Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10498
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3133
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2238
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10498
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3133
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2238
Składniki
1 Masło utrzeć z miodem, dolewając około 1/3 szklanki wody. 2 Jabłka umyć, ściąć wierzchy, wydrążyć gniazda nasienne. Figi wymieszać z migdałami (można dodać łyżkę konfitury śliwkowej). Następnie nadziać nimi wydrążone jabłka. Owoce ułożyć w żaroodpornym naczyniu, polać przygotowanym miodowym sosem. 3 Całość piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C, tak długo, aż jabłka będą miękkie. W trakcie pieczenia jabłuszka kilka razy polać sosem zbierającym się na dnie naczynia. Gotowe jabłka wyjąć. Ostudzić, a następnie wstawić do lodówki na 30-40 min.