Przekąski Przepis na:
Makaron muszle faszerowany sałatką warzywną.


Przepisów i artykułów: 1471 Ocena: 19326
Dodano: 03.04.2018
Odsłon: 9228
Składniki
- makaron muszle 6 szt.
- sałatka warzywna 8 łyżeczek
- rzodkiewki 1 szt.
- Rzeżucha
- Natka pietruszki
- Bazylia
- Sałatka warzywna składniki:
- ziemniaki 2 szt.
- seler mały połowa
- marchew 1 szt.
- ogórki kiszone 2 szt.
- jajka kurze 3 szt.
- por zielona część 10 cm
- zielony groszek marynowany 1 mała puszka
- sól do smaku
- pieprz ziołowy do smaku
- musztarda 2 łyżeczki
- oliwa z pestek winogron 50 ml
- majonez 2 łyżki
1-2 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Wykonanie sałatki:
Ziemniaki ze skórą, marchew i seler myjemy i gotujemy do miękkości. W między czasie gotujemy jajka na twardo i kroimy drobno zieloną część pora. Ugotowane jajka studzimy, obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę. Wszystkie krojone składniki umieszczamy w misce. Ugotowane ziemniaki, marchew i seler studzimy, obieramy ze skórek i kroimy również w kostkę, umieszczamy w misce. Kroimy w kostkę ogórki kiszone, groszek odcedzamy z wody na sitku i dodajemy do pozostałych składników. Wszystkie składniki mieszamy, solimy pieprzymy, dodajemy oliwę, musztardę i majonez, mieszamy i umieszczamy w pojemniku. Pojemnik zakrywamy i wstawiamy sałatkę do lodówki na około 2 godziny żeby odpoczęła. -
Faszerowane muszle:
Muszle gotujemy według instrukcji która jest na opakowaniu, ja gotowałam 12 minut. Ugotowane muszle studzimy i faszerujemy warzywną sałatką. Do każdej muszli wkładamy pół plaster rzodkiewki, posypujemy świeżą rzeżuchą i dekorujemy natką pietruszki oraz bazylią.
Smacznego!!!
Komentarze do przepisu (1)

Docherro 03 kwietnia 2018Zgłoś do usunięcia
Zdjęcia ani przepis nie przekonują mnie bym to zjadła:)5 Kto głosował? | Odpowiedz