Do góry

Przekąski Przepis na:

Makaron muszle faszerowany twarożkiem.

Makaron muszle faszerowany twarożkiem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1472 Ocena: 19363

Dodano:

Odsłon: 1175

Makaron muszle faszerowany twarożkiem ze szczypiorem i rzodkiewką, podajemy jako zimną przystawkę.

Składniki

  • makaron muszle 10 szt.
  • twaróg 25 dag
  • rzodkiewki 4 szt.
  • szczypior 1 pęczek
  • sól do smaku
  • pieprz ziołowy do smaku
  • jogurt naturalny 3 łyżki
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Twarożek:

    Biały ser rozdrabniamy widelcem, dodajemy drobno pokrojony szczypior i rzodkiewki. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy pieprzem i solą do smaku, dodajemy jogurt i ponownie mieszamy.

  2. Faszerowane muszle:

    Muszle gotujemy według instrukcji która jest na opakowaniu, ja gotowałam 12 minut. Ugotowane muszle studzimy i faszerujemy zrobionym twarożkiem. Tak zrobione muszle podajemy jako zimną przystawkę.

    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń