Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nietypowa chrupiąca przekąska, bardzo smaczna o zaskakującym smaku.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1929
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3884
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3693
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 484
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1929
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3884
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3693
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 484
Składniki
Czipsy makaronowe: Makaron gotujemy przez ok 10 minut we wrzącej osolonej wodzie z olejem. Przelewamy zimną wodą, odstawiamy do wystygnięcia uważając, aby makaron się nie posklejał. Gdy wystygnie oprószyć mąką i smażyć na głębokim oleju, do momentu uzyskania złotego koloru. Osączamy na ręczniku papierowym. Posypujemy przygotowaną panierką.
Dip: Masło wkładamy do garnka, gdy zacznie się rozpuszczać dodajemy mąkę, intensywnie mieszamy. Dodajemy mleko w trzech porcjach ciągle mieszając. Jeśli sos jest zbyt intensywnie rozgrzany, zdejmujemy ze źródła ciepła, lekko studzimy po czym ponownie grzejemy. Przyprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Ser ścieramy na grubych oczkach. Dodajemy do gorącego sosu. Mieszamy do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji. Ilość dodanego sera jest uzależniona od preferencji, czy chcemy uzyskać sos bardziej gęsty i ciągnący czy rzadki.