Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 515
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16774
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 497
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 515
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16774
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 497
Składniki
Twaróg przepuścić przez praskę, dodać śmietanę, mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą. Następnie dodać cukier, ocet i jajka. Wszystkie składniki dokładnie. Ciasto dokładnie wyrobić aż wszystkie składniki dokładnie się połączą. Ciasto rozwałkować na grubość pół centymetra i wycinać krążki literatką.
Pączki smażyć w oleju rozgrzanym do 175 stopni (po wrzuceniu kawałka ciasta powinno szybko wypłynąć na powierzchnię), z obu stron na złoty kolor. Po wyciągnięciu pączki osączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym. Wystudzone pączki posypać cukrem pudrem