Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe pączki z serkiem mascarpone aromatyzowane skórką z pomarańczy.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1003
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666486
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 218
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1003
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666486
Składniki
Pomarańczce sparzyć, a następnie ściągamy skórkę, którą aromatyzujemy cukier. Serek mascarpone rozgniatamy widelcem i dodajemy kwaśnej śmietany, żółtka , cukier oraz sodę z dodatkiem octu. Na koniec dodajemy mąkę. Wszystko mieszamy widelcem a na koniec rękami. Z podanego ciasta wyjdzie ok 30 małych pączków. Formujemy rękami, aby się nie kleiło podczas kulania można ręce zwilżyć olejem ( w rękawiczkach ) Smażyć na rozgrzanym oleju, obracając (ok 5 minut) wykładać na papierowy ręcznik. Na koniec posypać cukrem pudrem.