Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To szybki i łatwy do przygotowania placek – nawet laik kulinarny sobie poradz...
Odsłon: 125
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 138
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste do przygotowan...
Odsłon: 143
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 31
Dzisiaj mam dla Was przepyszne pierożki z nadzieniem marchewkowym. Nadzienie...
Odsłon: 35
To szybki i łatwy do przygotowania placek – nawet laik kulinarny sobie poradz...
Odsłon: 125
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 138
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste do przygotowan...
Odsłon: 143
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 31
Dzisiaj mam dla Was przepyszne pierożki z nadzieniem marchewkowym. Nadzienie...
Odsłon: 35
Składniki
Sposób przygotowania Maliny przebierz, kilka sztuk odłóż do dekoracji. Pozostałe owoce włóż do przezroczystej salaterki, ochłodź. 2.Zagotuj wodę z cukrem, wsyp galaretki, mieszaj trzepaczką, aż żelatyna z galaretek całkowicie się rozpuści. Przestudź. Połowę galaretki wlej do miski z malinami. Miskę skośnie wstaw do lodówki i pozostaw do czasu, aż galaretka zastygnie. Od pozostałej galaretki odlej 1/3 do płaskiego nacznia, pozostaw do zastygnięcia. 3.Resztę galaretki wlej do wysokiego naczynia do ubijania. Ubij na szytwno śmietankę. Kiedy galaretka z wysokiego naczynia zacznie tężeć również ubij ją na pianę. Połącz ze śmietanką.Wylej na stężałą galaretkę w misce. Ponownie wstaw do chłodzenia. Przed podaniem udekoruj odłożonymi malinami i pokrojoną w kosteczkę galaretką z płaskiego naczynia.