Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zrobiłam mały eksperyment i zamiast zwykłego masła, dodałam do marchewki masło orzechowe. Całość bardzo pozytywnie zaskoczyła mnie smakiem i pięknym orzechowym aromatem. Serdecznie polecam to połączenie :)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113035
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 410
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 746
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 565
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113035
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 410
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 746
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 565
Składniki
Marchewki obieramy ze skórki, kroimy w kostkę, przekładamy do garnka i zalewamy wodą*. * nie wlewajmy za dużo wody, ale tylko tyle, aby przykryć wszystkie kawałki marchewki. Wodę doprawiamy cukrem (brzozowym lub trzcinowym) oraz solą morską i gotujemy marchewkę al dente. Na koniec do wody dodajemy 2 łyżeczki masła orzechowego** i zagotowujemy, aby całość zgęstniała. ** wybierajmy masło orzechowe 100% czyli takie, które składa się tylko z orzeszków ziemnych i nie zawiera żadnych konserwantów, zapychaczy, oleju palmowego, cukru i soli. Życzę smacznego! :)