Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zrobiłam mały eksperyment i zamiast zwykłego masła, dodałam do marchewki masło orzechowe. Całość bardzo pozytywnie zaskoczyła mnie smakiem i pięknym orzechowym aromatem. Serdecznie polecam to połączenie :)
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9300
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1129
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9300
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1129
Składniki
Marchewki obieramy ze skórki, kroimy w kostkę, przekładamy do garnka i zalewamy wodą*. * nie wlewajmy za dużo wody, ale tylko tyle, aby przykryć wszystkie kawałki marchewki. Wodę doprawiamy cukrem (brzozowym lub trzcinowym) oraz solą morską i gotujemy marchewkę al dente. Na koniec do wody dodajemy 2 łyżeczki masła orzechowego** i zagotowujemy, aby całość zgęstniała. ** wybierajmy masło orzechowe 100% czyli takie, które składa się tylko z orzeszków ziemnych i nie zawiera żadnych konserwantów, zapychaczy, oleju palmowego, cukru i soli. Życzę smacznego! :)