Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przekąska składająca się z ugotowanych marchewek wypełnionych smakowitym farszem, z którego nadmiaru możemy zrobić kotlety jajeczne. :) Marchewki sprawdzą się wspaniale na śniadanie, kolację lub jako przegryzka w ciągu dnia.
Placki twarogowe to bardzo smaczne, proste w przygotowaniu danie, które można...
Odsłon: 4820
Placki twarogowe to bardzo smaczne, proste w przygotowaniu danie, które można...
Odsłon: 4820
Składniki
Marchewki umyć, obrać, odciąć końce. Następnie przekroić je na pół i wydrążyć środki za pomocą odpowiedniego narzędzia do wydrążania. Marchewki gotować w osolonym i posłodzonym wrzątku przez 10 minut.
Kajzerkę namoczyć w mleku.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na oleju.
Ugotowane jajka pokroić w drobną kostkę.
W misce wymieszać cebulę, jajka, odciśniętą z mleka bułkę oraz przyprawy. Wyrobić ciasto.
Naczynie wysmarować niewielką ilością masła.
Marchewki nafaszerować przy pomocy szprycy. Piec w 180°C przez 15 minut na góra-dół.
Smacznego! :)