Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marchewka nie musi być nudna. Można z niej "wyczarować" smaczne i ciekawy potrawy. Zainspirowana wczorajszą fasolką szparagową, postanowiłam podobne przyrządzić marchewkę, która okazała się wyśmienita - jest lekka, słodka i intensywnie pomarańczowa :)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 669
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2700
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 669
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2700
Składniki
Marchewki myjemy i obieramy. Każdą sztukę dzielimy na pół, a następnie na słupki. Słupki zalewamy wodą, tak aby tylko przykryła zawartość i gotujemy w osolonej i dobrze posłodzonej wodzie. * Marchewkę gotujemy al dente, dzięki czemu zapobiegniemy połamaniu się słupków.
Następnie do naczynia dodajemy około 8 łyżek wody, w której gotowała się marchewka, kurkumę, masło i około 12 słupków. Wszystko miksujemy za pomocą blendera na jednolita masę. Pozostałe w garnku słupki marchewki odcedzamy, ponownie przekładamy do garnka i zalewamy przygotowanym sosem, mieszamy i zagotowujemy. "Marchwiowa fasolka" jest świetna jako samodzielna przekąska lub jako dodatek do obiadu. Życzę smacznego!