Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marchewka nie musi być nudna. Można z niej "wyczarować" smaczne i ciekawy potrawy. Zainspirowana wczorajszą fasolką szparagową, postanowiłam podobne przyrządzić marchewkę, która okazała się wyśmienita - jest lekka, słodka i intensywnie pomarańczowa :)
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 436
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1005
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 102
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 436
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1005
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 102
Składniki
Marchewki myjemy i obieramy. Każdą sztukę dzielimy na pół, a następnie na słupki. Słupki zalewamy wodą, tak aby tylko przykryła zawartość i gotujemy w osolonej i dobrze posłodzonej wodzie. * Marchewkę gotujemy al dente, dzięki czemu zapobiegniemy połamaniu się słupków.
Następnie do naczynia dodajemy około 8 łyżek wody, w której gotowała się marchewka, kurkumę, masło i około 12 słupków. Wszystko miksujemy za pomocą blendera na jednolita masę. Pozostałe w garnku słupki marchewki odcedzamy, ponownie przekładamy do garnka i zalewamy przygotowanym sosem, mieszamy i zagotowujemy. "Marchwiowa fasolka" jest świetna jako samodzielna przekąska lub jako dodatek do obiadu. Życzę smacznego!