Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marchewka nie musi być nudna. Można z niej "wyczarować" smaczne i ciekawy potrawy. Zainspirowana wczorajszą fasolką szparagową, postanowiłam podobne przyrządzić marchewkę, która okazała się wyśmienita - jest lekka, słodka i intensywnie pomarańczowa :)
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 825
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8206
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13066
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 407
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 135
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2254
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 825
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8206
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13066
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 407
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 135
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2254
Składniki
Marchewki myjemy i obieramy. Każdą sztukę dzielimy na pół, a następnie na słupki. Słupki zalewamy wodą, tak aby tylko przykryła zawartość i gotujemy w osolonej i dobrze posłodzonej wodzie. * Marchewkę gotujemy al dente, dzięki czemu zapobiegniemy połamaniu się słupków.
Następnie do naczynia dodajemy około 8 łyżek wody, w której gotowała się marchewka, kurkumę, masło i około 12 słupków. Wszystko miksujemy za pomocą blendera na jednolita masę. Pozostałe w garnku słupki marchewki odcedzamy, ponownie przekładamy do garnka i zalewamy przygotowanym sosem, mieszamy i zagotowujemy. "Marchwiowa fasolka" jest świetna jako samodzielna przekąska lub jako dodatek do obiadu. Życzę smacznego!