Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta jest doskonałą przekąską, którym głównym składnikiem jest marchewka.
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 103
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 20455
Makaronowa sałatka z szynką
Odsłon: 53
zrazy z kapustą i pieczarkami w sosie
Odsłon: 79
Ciasto kumoszki to deser podawany na zimno na spodzie z herbatników lub kruch...
Odsłon: 2671
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 103
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 20455
Makaronowa sałatka z szynką
Odsłon: 53
zrazy z kapustą i pieczarkami w sosie
Odsłon: 79
Ciasto kumoszki to deser podawany na zimno na spodzie z herbatników lub kruch...
Odsłon: 2671
Składniki
Zmielony twaróg, mąkę. margarynę i szczyptę soli zagnieść na jednolite ciasto. Włożyć do lodówki na ok. 1 godz.
Marchewki pokroić na plasterki. Zblanszować na patelni.
Formę natłuścić i lekko obsypać bułką tartą. Wyłożyć ciasto. Nakłuć widelcem. Piec ok.15 min. w temp.180st. Potem wyłożyć marchewkę.
Jajka zmiksować. Dodać jogurt i starty na drobnych oczkach ser. Przyprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.
Masę serową wyłożyć na tartę. Piec ok.35-40 min w temp.180st.