Do góry

Przekąski Przepis na:

Marchewkowe taco

Marchewkowe taco

Autor:

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 126

Dodano:

Odsłon: 4715

"Taco" zrobione z tartej marchewki i żółtego sera z wtopionym liściem rukoli. Można je nadziewać na wiele sposobów, u mnie wersja bezmięsna, z pomidorem, awokado, rzodkiewką, czerwoną cebulą, rukolą i kremowym serkiem. Po prostu pycha!

Składniki

  • 100 g obranej marchewki
  • 50 g żółtego sera Edamski
  • garść rukoli
  • 1 pomidor
  • 1 awokado
  • 1 czerwona cebula
  • 3 rzodkiewki
  • mała ostra papryczka
  • 100 g kremowego serka śniadaniowego o smaku śmietankowym
3-4 os. 30 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Marchewkę zetrzeć na tarce o małych oczkach. Nałożyć na gazę, mocno odcisnąć z soku. Ser żółty również zetrzeć na tarce o małych oczkach. Ser i marchewkę wyłożyć do miski, dobrze wymieszać widelcem. Podzielić na 4 równe części.
    Dużą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. W dużych odstępach ułożyć 4 liście rukoli, na nie wyłożyć porcje marchewki z serem. Uformować na bardzo cienkie placki w kształcie koła o średnicy ok. 10 cm. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200C, piec ok. 10 minut.

  2. Drewnianą łyżkę ułożyć na 2 szklankach ustawionych od siebie w dość dużej odległości. Wyjęte prosto z piekarnika, mocno gorące taco zagiąć na pół, ułożyć na rączce łyżki do ostygnięcia.

  3. Marchewkowe taco nadziewać pokrojonymi warzywami, posmarować serkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

pelen_brzuszek 29 stycznia 2018 Wow! super wygląda, a pewnie jeszcze lepiej smakuje :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Dolcevita-in-my-kitchen 29 stycznia 2018 Cudenko, wszystko co lubie i jeszcze rukola. Niebo w gebie :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 29 stycznia 2018 Moje smaki a do tego pięknie się prezentuje :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń