Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam proste jajka na świąteczny stół, łatwo się robi a na prawdę wyglądają ślicznie. Są ozdobą stołu. Może nie do końca wyszedł mi marmurek ale wyszły śliczne.
garnki ,
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 125
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 79
Potrawka z mięsa mielonego wieprzowego z warzywami podana z ryżem. Warzywa po...
Odsłon: 353
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 125
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 79
Potrawka z mięsa mielonego wieprzowego z warzywami podana z ryżem. Warzywa po...
Odsłon: 353
Składniki
Jajka włóż do garnka i zalej dużą ilością wody zimnej. Doprowadź do wrzenia i gotuj 7 -8 minut od chwili zagotowania. Po ugotowaniu zanurz jajka w zimnej wodzie aby zakończyć proces gotowania. Osusz i potłucz jajka ale nie ściągaj skorupki, przygotuj roztwór do barwienia jajek. Zagotuj ocet, wodę i barwnik spożywczy, włóż jajka i podgrzewaj około 3 minut. Odstaw do wystudzenia i schłodzenia. Wyjmij obierz i udekoruj według siebie podaj na stół.