Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam proste jajka na świąteczny stół, łatwo się robi a na prawdę wyglądają ślicznie. Są ozdobą stołu. Może nie do końca wyszedł mi marmurek ale wyszły śliczne.
garnki ,
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7565
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 197
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2353
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 524
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7565
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 197
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2353
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 524
Składniki
Jajka włóż do garnka i zalej dużą ilością wody zimnej. Doprowadź do wrzenia i gotuj 7 -8 minut od chwili zagotowania. Po ugotowaniu zanurz jajka w zimnej wodzie aby zakończyć proces gotowania. Osusz i potłucz jajka ale nie ściągaj skorupki, przygotuj roztwór do barwienia jajek. Zagotuj ocet, wodę i barwnik spożywczy, włóż jajka i podgrzewaj około 3 minut. Odstaw do wystudzenia i schłodzenia. Wyjmij obierz i udekoruj według siebie podaj na stół.