Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam proste jajka na świąteczny stół, łatwo się robi a na prawdę wyglądają ślicznie. Są ozdobą stołu. Może nie do końca wyszedł mi marmurek ale wyszły śliczne.
garnki ,
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6420
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 136
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 792
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6420
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 136
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 792
Składniki
Jajka włóż do garnka i zalej dużą ilością wody zimnej. Doprowadź do wrzenia i gotuj 7 -8 minut od chwili zagotowania. Po ugotowaniu zanurz jajka w zimnej wodzie aby zakończyć proces gotowania. Osusz i potłucz jajka ale nie ściągaj skorupki, przygotuj roztwór do barwienia jajek. Zagotuj ocet, wodę i barwnik spożywczy, włóż jajka i podgrzewaj około 3 minut. Odstaw do wystudzenia i schłodzenia. Wyjmij obierz i udekoruj według siebie podaj na stół.