Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajny sposób na zamarynowanie grzybów.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 521
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3586
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 4144
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30563
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 521
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3586
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 4144
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30563
Składniki
Grzyby oczyścić. Jeżeli są duże to pociąć na mniejsze kawałki. Do dużego garnka nalać ok. połowy wysokości wody i zagotować ją. Do wrzącej wody wkładamy grzyby i gotujemy je ok. 15 min. Po tym czasie odcedzamy grzyby i przelewamy je zimną wodą. Cebulę obieramy i kroimy w piórka.
Wszystkie składniki zalewy gotujemy ok. 5 min. Po zagotowaniu dodajemy ugotowane grzyby i pokrojoną cebulę. Gotujemy ok. 15 min. Grzyby razem z zalewą przekładamy do słoików razem z zalewą, zakręcamy. Pasteryzujemy ok. 8 - 10 min. Smacznego.