Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak lata zamknięty w słoiku, świetna przystawka nie tylko na imprezki :P
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11078
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4902
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1053
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9602
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1426
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11078
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4902
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1053
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9602
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1426
Składniki
Grzyby dokładnie oczyścić (większe przekroić) obgotować w lekko osolonej wodzie. Odcedzić.
W dużym garnku zagotować wodę z octem i przyprawami. Do wrzątku wrzucić cebulę, marchewkę oraz obgotowane grzyby. Całosć gotować ok 2-3 minuty.
W umyte i wyparzone słoiki nakładać grzybki z warzywami, uzupełnić do pełna wrzącą zalewą. Słoiki szczelnie zamknąć, odwrócić dnem do góry.
Dla pewności możemy zapasteryzować około 15-20 minut.