Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak lata zamknięty w słoiku, świetna przystawka nie tylko na imprezki :P
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 88
Przepis dnia
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 1494
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 88
Przepis dnia
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 1494
Składniki
Grzyby dokładnie oczyścić (większe przekroić) obgotować w lekko osolonej wodzie. Odcedzić.
W dużym garnku zagotować wodę z octem i przyprawami. Do wrzątku wrzucić cebulę, marchewkę oraz obgotowane grzyby. Całosć gotować ok 2-3 minuty.
W umyte i wyparzone słoiki nakładać grzybki z warzywami, uzupełnić do pełna wrzącą zalewą. Słoiki szczelnie zamknąć, odwrócić dnem do góry.
Dla pewności możemy zapasteryzować około 15-20 minut.