Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z korzennym zestawem przypraw
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 83
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3326
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1168
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 83
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3326
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1168
Składniki
Udało mi się dostać świeże płaty śledziowe, gotowe do użycia. Można też użyć ala matiasów ze słonej zalewy i je odmoczyć porządnie przez noc, a później pominąć sól w zalewie.
Wszystkie składniki zalewy włożyłam i wlałam do garnka, także pokrojona w piórka cebulę. Zalewę gotowałam 5 minut i potem schłodziłam ją szybko na balkonie.
Pokrojone płaty włożyłam do zalewy i zostawiłam je na noc w chłodnym miejscu.
Następnego dnia śledzie przełożyłam do pojemnika, w połowie zalałam je marynata a resztę uzupełniłam olejem- będą bardziej trwałe i smaczniejsze. Śledzie przy tych proporcjach zalewy są delikatnie octowe i prawie nieostre, wiec następnym razem dodam więcej chili. Smacznego :)