Do góry

Przekąski Przepis na:

Marynowane śledzie na ostro

Marynowane śledzie na ostro

Autor:

Przepisów i artykułów: 534 Ocena: 10583

Dodano:

Odsłon: 905

Z korzennym zestawem przypraw

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Udało mi się dostać świeże płaty śledziowe, gotowe do użycia.

    Można też użyć ala matiasów ze słonej zalewy i je odmoczyć porządnie przez noc, a później pominąć sól w zalewie.

  2. Wszystkie składniki zalewy włożyłam i wlałam do garnka, także pokrojona w piórka cebulę.
    Zalewę gotowałam 5 minut i potem schłodziłam ją szybko na balkonie.

  3. Pokrojone płaty włożyłam do zalewy i zostawiłam je na noc w chłodnym miejscu.

  4. Następnego dnia śledzie przełożyłam do pojemnika, w połowie zalałam je marynata a resztę uzupełniłam olejem- będą bardziej trwałe i smaczniejsze.

    Śledzie przy tych proporcjach zalewy są delikatnie octowe i prawie nieostre, wiec następnym razem dodam więcej chili.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (31)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń