Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z korzennym zestawem przypraw
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28181
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 71
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28181
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 71
Składniki
Udało mi się dostać świeże płaty śledziowe, gotowe do użycia. Można też użyć ala matiasów ze słonej zalewy i je odmoczyć porządnie przez noc, a później pominąć sól w zalewie.
Wszystkie składniki zalewy włożyłam i wlałam do garnka, także pokrojona w piórka cebulę. Zalewę gotowałam 5 minut i potem schłodziłam ją szybko na balkonie.
Pokrojone płaty włożyłam do zalewy i zostawiłam je na noc w chłodnym miejscu.
Następnego dnia śledzie przełożyłam do pojemnika, w połowie zalałam je marynata a resztę uzupełniłam olejem- będą bardziej trwałe i smaczniejsze. Śledzie przy tych proporcjach zalewy są delikatnie octowe i prawie nieostre, wiec następnym razem dodam więcej chili. Smacznego :)