Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna przystawka na różne okazje.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1257
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1697
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 78
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 481
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1257
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1697
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 78
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 481
Składniki
W 800 ml wody zagotowujemy liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, marchew i seler. Gotujemy do miękkości marchwi i selera. Studzimy, wyjmujemy marchew i seler. Przelewamy wywar przez sitko. Do wywaru dodajemy ocet, sól i cukier, doprowadzamy do zagotowania, dodajemy żelatynę i mieszamy do jej rozpuszczenia.
Do wymytych słoiczków wkładamy po 2 plasterki marchwi, po 2 kostki selera, po trochę cebuli z marynowanych śledzi i po kilka płatków świeżej natki pietruszki. Do każdego słoiczka wkładamy zwinięte w ruloniki płaty marynowanych śledzi.
Na wierzch dodajemy jeszcze troszkę cebulki z marynowanych śledzi.
Zalewamy zimną zalewą, zakręcamy dekielki i wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Po kilku godzinach wykładamy na półmisek wyłożony sałatą, dekorujemy zieloną natką pietruszki i papryczkami.
Smacznego!!!