Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna przystawka na różne okazje.
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1498
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7372
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2868
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1498
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7372
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2868
Składniki
W 800 ml wody zagotowujemy liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, marchew i seler. Gotujemy do miękkości marchwi i selera. Studzimy, wyjmujemy marchew i seler. Przelewamy wywar przez sitko. Do wywaru dodajemy ocet, sól i cukier, doprowadzamy do zagotowania, dodajemy żelatynę i mieszamy do jej rozpuszczenia.
Do wymytych słoiczków wkładamy po 2 plasterki marchwi, po 2 kostki selera, po trochę cebuli z marynowanych śledzi i po kilka płatków świeżej natki pietruszki. Do każdego słoiczka wkładamy zwinięte w ruloniki płaty marynowanych śledzi.
Na wierzch dodajemy jeszcze troszkę cebulki z marynowanych śledzi.
Zalewamy zimną zalewą, zakręcamy dekielki i wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Po kilku godzinach wykładamy na półmisek wyłożony sałatą, dekorujemy zieloną natką pietruszki i papryczkami.
Smacznego!!!