Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna przystawka na różne okazje.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5653
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 947
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33727
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5653
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 947
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33727
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Składniki
W 800 ml wody zagotowujemy liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, marchew i seler. Gotujemy do miękkości marchwi i selera. Studzimy, wyjmujemy marchew i seler. Przelewamy wywar przez sitko. Do wywaru dodajemy ocet, sól i cukier, doprowadzamy do zagotowania, dodajemy żelatynę i mieszamy do jej rozpuszczenia.
Do wymytych słoiczków wkładamy po 2 plasterki marchwi, po 2 kostki selera, cebuli z marynowanych śledzi i po kilka płatków świeżej natki pietruszki. i kawałku śledzia.
Na wierzch dodajemy jeszcze troszkę cebulki, kawałków śledzi. Zalewamy zimną zalewą z żelatyną, zakręcamy dekielki i wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Po kilku godzinach wykładamy na półmisek wyłożony sałatą, dekorujemy zieloną natką pietruszki i papryczkami i plasterkami cytryny. Smacznego!!!