Do góry

Przekąski Przepis na:

Maślane jaglanki

Maślane jaglanki

Autor:

Przepisów i artykułów: 2576 Ocena: 19791

Dodano:

Odsłon: 11195

Smakują wybornie.

Składniki

  • Składniki na ciasto:
  • Mąka pszenna 4 szklanki
  • Szczypta soli
  • Masło 25 dag
  • Żółtka jaja 4 szt.
  • Maślanka 1 szklanka
  • Drożdże 3 dag
  • Składniki na farsz
  • Kasza jaglana ugotowana 2 szklanki
  • Jajka 1 szt.
  • Cukier do smaku
  • Imbir do smaku
  • Cynamon do smaku
5-6 os. 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama
Maślane jaglanki

Przygotowanie

  1. Wykonanie farszu:
    Kaszę wymieszać z jajkiem, doprawić do smaku.
    Wykonanie:
    Mąkę, masło, żółtka, maślankę dobrze posiekać. Następnie dodać sól i rozdrobnione drożdże i wyrobić ciasto. Tak przygotowane ciasto położyć do lodówki na godzinę. Następnie rozwałkować na stolnicy, wycinać kwadraty, nakładać wcześniej przygotowany farsz i dobrze zlepić. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec do zrumienienia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń