Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 1012
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 118
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4528
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 1012
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 118
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4528
Składniki
Wykonanie farszu: Kaszę wymieszać z jajkiem, doprawić do smaku. Wykonanie: Mąkę, masło, żółtka, maślankę dobrze posiekać. Następnie dodać sól i rozdrobnione drożdże i wyrobić ciasto. Tak przygotowane ciasto położyć do lodówki na godzinę. Następnie rozwałkować na stolnicy, wycinać kwadraty, nakładać wcześniej przygotowany farsz i dobrze zlepić. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec do zrumienienia.