Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5536
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1023
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12027
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5130
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1455
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5536
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1023
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12027
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5130
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1455
Składniki
dzień przed pieczeniem gotowałam mleko w puszce przez 2 godziny.
ciasto: masło posiekać z mąką i cukrem, dodać żółtko i śmietanę. Zagnieść ciasto, uformować z niego kulę, owinąć folią i schłodzić w lodówce. Następnie rozwałkować 2 placki grubości 5 mm, i wyłożyć nimi dwie formy. Ciasto ponakłuwać widelcem i piec 15 minut w 180 stopniach w nagrzanym piekarniku.
masa: do miseczki dać masło zmiksować do białości dodać ugotowane mleko, ponownie zmiksować, stopniowo dodawać alkohol. Na wystudzony placek położyć połowę masy, przykryć drugim plackiem i położyć pozostałą część masy, udekorować wg uznania a następnie wstawić do lodówki. Smacznego