Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna i lekko ostra kanapka piknikowa
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 144
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 295
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1522
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 144
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 295
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1522
Składniki
Pierś rozcięłam wzdłuż na dwa cienkie filety. Plastry mięsa natarłam kuminem, kolendrą, chili , czosnkiem i solą. Usmażyłam je na rumiano. Sos do kanapki: do jogurtu dodałam czosnek, sól i kumin. Chlebek pita posmarowałam sosem, położyłam na tym plastry pomidorów, ogórka i usmażone mięso i całość polałam sosem. Kompozycja przypraw idealnie podkreśla smak mięsa i świeżych warzyw. Smacznego :)