Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysty bakłażan zapiekany z aromatycznym pomidorowym sosem i serem... Przepyszna przekąska, ale dość pikantna - najlepiej smakuje z bagietką. Proporcje na ok 15 medalionów.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113055
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 430
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 776
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 579
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113055
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 430
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 776
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 579
Składniki
Bakłażany umyć i pokroić na grube plastry (1 - 1,5 cm). Posypać solą i odstawić, po 15 minutach odlać soki, które puszczą.
Z papryczek wydrążyć nasionka i drobno pokroić. Cebulę i czosnek pokroić i dodać do pomidorów aby się zagotowały. Można dodać trochę koncentratu, ale wtedy też cukru żeby sos nie był kwaśny. Doprawić imbirem, solą i oregano.
Na każdym plasterku bakłażana ułożyć plasterek żółtego sera, sos i mozarellę. Posypać pietruszką. Piec w 180-190 stopniach ok 15 minut.