Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysty bakłażan zapiekany z aromatycznym pomidorowym sosem i serem... Przepyszna przekąska, ale dość pikantna - najlepiej smakuje z bagietką. Proporcje na ok 15 medalionów.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10828
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4840
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 958
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9259
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1377
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10828
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4840
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 958
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9259
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1377
Składniki
Bakłażany umyć i pokroić na grube plastry (1 - 1,5 cm). Posypać solą i odstawić, po 15 minutach odlać soki, które puszczą.
Z papryczek wydrążyć nasionka i drobno pokroić. Cebulę i czosnek pokroić i dodać do pomidorów aby się zagotowały. Można dodać trochę koncentratu, ale wtedy też cukru żeby sos nie był kwaśny. Doprawić imbirem, solą i oregano.
Na każdym plasterku bakłażana ułożyć plasterek żółtego sera, sos i mozarellę. Posypać pietruszką. Piec w 180-190 stopniach ok 15 minut.