Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłu na oryginalną i efektowną przekąskę, która podbije serca Twoich gości? Te meksykańskie koszyczki to strzał w dziesiątkę! Chrupiące tortille, wypełnione aromatycznym farszem to prawdziwa symfonia smaków i tekstur. Idealne na imprezę, spotkanie z przyjaciółmi czy po prostu jako lekki obiad. Przygotowanie ich jest prostsze, niż myślisz, a efekt końcowy zachwyci każdego!
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19182
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13008
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1640
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232063
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19182
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13008
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1640
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232063
Składniki
Ryż opłucz na sitku, ugotuj w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Odstaw do ostudzenia. Paprykę pokrój w drobną kostkę, pozbywając się gniazda nasiennego. Awokado obierz, pozbądź się pestek i również pokrój w kostkę. Kukurydzę i fasolę odsącz z zalewy. Wszystkie składniki połącz z ryżem i delikatnie wymieszaj. Możesz doprawić solą i odrobiną soku z limonki.
Formę na babeczki z otworami posmaruj oliwą (wewnątrz wgłębień). Włóż w każdy otwór jeden placek tortilli, zawijając boki.
Na każdy placek tortilli nałóż porcję farszu (ok. 2 łyżki). Ułóż formę na blaszce. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 5-8 minut aż będą lekko chrupiące.
Wymieszaj majonez z sokiem z limonki, kolendrą i solą. Dodaj tabasco, jeśli lubisz ostrzejsze smaki. Po wyjęciu z piekarnika od razu polej kieszonki zimnym sosem limonkowym lub podaj go w miseczce obok.