Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłu na oryginalną i efektowną przekąskę, która podbije serca Twoich gości? Te meksykańskie koszyczki to strzał w dziesiątkę! Chrupiące tortille, wypełnione aromatycznym farszem to prawdziwa symfonia smaków i tekstur. Idealne na imprezę, spotkanie z przyjaciółmi czy po prostu jako lekki obiad. Przygotowanie ich jest prostsze, niż myślisz, a efekt końcowy zachwyci każdego!
My name is patrol. Słoneczny patrol
Odsłon: 153
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6287
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 196
My name is patrol. Słoneczny patrol
Odsłon: 153
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6287
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 196
Składniki
Ryż opłucz na sitku, ugotuj w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Odstaw do ostudzenia. Paprykę pokrój w drobną kostkę, pozbywając się gniazda nasiennego. Awokado obierz, pozbądź się pestek i również pokrój w kostkę. Kukurydzę i fasolę odsącz z zalewy. Wszystkie składniki połącz z ryżem i delikatnie wymieszaj. Możesz doprawić solą i odrobiną soku z limonki.
Formę na babeczki z otworami posmaruj oliwą (wewnątrz wgłębień). Włóż w każdy otwór jeden placek tortilli, zawijając boki.
Na każdy placek tortilli nałóż porcję farszu (ok. 2 łyżki). Ułóż formę na blaszce. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 5-8 minut aż będą lekko chrupiące.
Wymieszaj majonez z sokiem z limonki, kolendrą i solą. Dodaj tabasco, jeśli lubisz ostrzejsze smaki. Po wyjęciu z piekarnika od razu polej kieszonki zimnym sosem limonkowym lub podaj go w miseczce obok.