Do góry

Przekąski Przepis na:

Meksykanskie nachos

Meksykanskie nachos

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 282

Dodano:

Odsłon: 8723

Maksykanska przystawka

Składniki

  • mieso mielone wolowe, 0,5 kg
  • czipsy tortilla, opakowanie
  • smietana, 3 lyzki
  • ser zolty starty,albo taki ktory mozna stopic, pol szklanki
  • pomidory pokrojone w kostke, 3
  • szczypiorek zielony, pol szklanki,jak kto lubi
  • cebula, troszke do posypania
5-6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Meksykanskie nachos

Przygotowanie

  1. Mieso przysmazyc na patelni rozbic na male grudki,doprawic sola ,pieprzem,mozna dodac czegos ostrzejszego np tabasco lub przyprawy do nachos.Czipsy ulozyc na talerzu i posypac je serem na to polowe zrumienionego miesa i jwlozyc do kuchenki mikrofalowej az ser sie roztopi .Gry ser jest juz roztopiony znowu nakladamy mieso, na mieso pokrojone pomidory,na to smietane i posypujemy wszystko szczypiorkiem i cebula do smaku.Mazna tez dodac rozgniecione avocado i pikantne papryczki .Podajemy od razu po przygotowaniu

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

magdaprzed 07 czerwca 2012 A z kupnych które polecacie?Ciezko dobre kupic bo pełno na rynku..Ja znalazłem w Lidlu super,i na dodatek mi się udało bo jest promocja na euro i za 5zł sa z dipami:) Serio polecam sprawdzic bo sie wyróżniają na rynku.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

magdaprzed 07 czerwca 2012 A z kupnych które polecacie?Ciezko dobre kupic bo pełno na rynku..Ja znalazłem w Lidlu super,i na dodatek mi się udało bo jest promocja na euro i za 5zł sa z dipami:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń