Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna przekąska na imprezkę, sylwestra oraz też dobrze sprawdzi się jako obiad. Na zimno czy na ciepło jest wyśmienita.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Mięso doprawiamy solą, pieprzem, papryką. Mieszamy i smażymy. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy kilka minut. Paprykę kroimy w paseczki, dodajemy do cebuli i chwilę smażymy. Następnie dodajemy fasolę oraz kukurydzę i dusimy około 3 minut.
Tortillę dzielimy na pół, zwijamy w rożki i umieszczamy w stojaczku lub brzegi łączymy wykałaczką. Do rożka wsypujemy trochę sera, następnie porcja farszu i znów ser. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni, wkładamy rożki i pieczemy około 10 do 12 minut.