Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa w zrobieniu rolada z mięsa mielonego! Pyszna na ciepło i na zimno!
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 493
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 257
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9673
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1125
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4474
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 493
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 257
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9673
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1125
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4474
Składniki
Masa mielona: dokładnie mieszamy mięso mielone z bułką , jajkiem,kaszą kus kus , solą i pieprzem. Wyrabiamy na gładką masę.
Nadzienie: pieczarki kroimy w plastry, cebulę w kostkę, na rozgrzaną patelnie dodajemy łyżkę oleju,wrzucamy cebulę, gdy jest zeszklona dodajemy pieczarki, po ok 5min dodajemy sól i pieprz do smaku, odstawiamy i po przestygnięciu dodajemy bułkę tartą.
Na foli aluminiowej lekko natłuszczonej rozkładamy równomiernie mięso mielone ( prostokąt ok 20cm/30cm), na środku mięsa układamy plastry szynki,całość posypujemy startym serem żółtym a na to rozprowadzamy nadzienie z pieczarek zostawiając po 1cm z każdej strony.
Następnie zwijamy całość w roladę przy pomocy foli. Gotową roladę zawijamy w folię aluminiową i pieczemy ok 1h w 190st.
Rolada jest pyszna na ciepło i zimno. Świetnie nadaję się do obiadu jak i jako dodatek do kanapek.
Smacznego!