Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa w zrobieniu rolada z mięsa mielonego! Pyszna na ciepło i na zimno!
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3552
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1499
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1077
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 198
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3552
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1499
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1077
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 198
Składniki
Masa mielona: dokładnie mieszamy mięso mielone z bułką , jajkiem,kaszą kus kus , solą i pieprzem. Wyrabiamy na gładką masę.
Nadzienie: pieczarki kroimy w plastry, cebulę w kostkę, na rozgrzaną patelnie dodajemy łyżkę oleju,wrzucamy cebulę, gdy jest zeszklona dodajemy pieczarki, po ok 5min dodajemy sól i pieprz do smaku, odstawiamy i po przestygnięciu dodajemy bułkę tartą.
Na foli aluminiowej lekko natłuszczonej rozkładamy równomiernie mięso mielone ( prostokąt ok 20cm/30cm), na środku mięsa układamy plastry szynki,całość posypujemy startym serem żółtym a na to rozprowadzamy nadzienie z pieczarek zostawiając po 1cm z każdej strony.
Następnie zwijamy całość w roladę przy pomocy foli. Gotową roladę zawijamy w folię aluminiową i pieczemy ok 1h w 190st.
Rolada jest pyszna na ciepło i zimno. Świetnie nadaję się do obiadu jak i jako dodatek do kanapek.
Smacznego!