Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa w zrobieniu rolada z mięsa mielonego! Pyszna na ciepło i na zimno!
Żeberka duszone to długo gotowane mięso, które po przygotowaniu rozpływają si...
Odsłon: 685
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 280
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 27446
Żeberka duszone to długo gotowane mięso, które po przygotowaniu rozpływają si...
Odsłon: 685
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 280
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 27446
Składniki
Masa mielona: dokładnie mieszamy mięso mielone z bułką , jajkiem,kaszą kus kus , solą i pieprzem. Wyrabiamy na gładką masę.
Nadzienie: pieczarki kroimy w plastry, cebulę w kostkę, na rozgrzaną patelnie dodajemy łyżkę oleju,wrzucamy cebulę, gdy jest zeszklona dodajemy pieczarki, po ok 5min dodajemy sól i pieprz do smaku, odstawiamy i po przestygnięciu dodajemy bułkę tartą.
Na foli aluminiowej lekko natłuszczonej rozkładamy równomiernie mięso mielone ( prostokąt ok 20cm/30cm), na środku mięsa układamy plastry szynki,całość posypujemy startym serem żółtym a na to rozprowadzamy nadzienie z pieczarek zostawiając po 1cm z każdej strony.
Następnie zwijamy całość w roladę przy pomocy foli. Gotową roladę zawijamy w folię aluminiową i pieczemy ok 1h w 190st.
Rolada jest pyszna na ciepło i zimno. Świetnie nadaję się do obiadu jak i jako dodatek do kanapek.
Smacznego!